150703 Intervención Xavi Del Señor (27)
  • L’agrupació electoral sol·licita en comissió un informe sobre les obres de remodelació del barri de Maestria.
  • Es tracta d’una queixa que l’Associació de veïns va publicar a finals de novembre en un detallat informe sobre els canvis en el projecte inicial.

L’agrupació electoral, Castelló en Moviment, ha demanat explicacions al govern municipal en la comissió informativa de l’Ajuntament sobre les retallades en les obres de remodelació del barri i l’augment de pressupost d’aquestes. Tal com informa el portaveu dels municipalistes, Xavi del Señor, es tracta d’una queixa de l’associació de veïns de Maestria, la qual va publicar a finals de novembre un detallat informe de la situació en què es troben les obres.

Aquest document explica que «la finalització de l’obra difereix del projectat inicialment» i apunta als canvis que hi ha en il·luminació, qualitat dels materials, embornals, pilons i els braços de fanal. El regidor explica que «hem demanat un informe en què s’expliquen els motius dels canvis que descriu l’associació de veïns». Cal assenyalar que el pressupost de l’obra ha augmentat en 105.000 euros respecte al preu inicial, un fet sobre el qual també s’ha sol·licitat explicació.

Per a l’agrupació electoral «cal aplaudir la tasca de la ciutadania activa i vigilant als barris, just els que millor coneixen de primera mà el que passa en el dia a dia. Hi ha que reconèixer també la seua tasca per a millor l’espai públic».

Aquestes obres es van aprovar dins del paquet d’inversions financerament sostenibles aprovades el 2016, i, el govern municipal les va anunciar «a bombo i
platerets» com la reforma integral del barri. L’obra es va adjudicar a les empreses BECSA i Jujosa per 1,4 milions d’euros.

Del Señor ha explicat que «l’associació de  veïns considera que s’ha perdut una gran oportunitat per desfer-se dels errors d’una zona urbanitzada fa més de 40 anys. Esperem l’informe del govern que explique el motiu al què es deuen aquests canvis».