Photo 2018 01 11 10 19 58
  • La portaveu adjunta, Anna Peñalver, considera que «Fabra afirme que el PP li van demanar que rebera a «El Bigotes» per a un pressupost de Fitur evidencia el paper central que ha tingut aquest partit en el saqueig dels recursos públics».

La formació assembleària ha valorat les compareixences dels expresidents de les Diputacions de València, Alfonso Rus; de Castelló, Carlos Fabra, i d’Alacant, José Joaquín Ripoll, en la comissió de Les Corts que investiga la gestió de Fira València, com «una desfilada dels responsables d’un model de política caciquil basat en el frau i el saqueig del que és de tots i totes».

Aquestes compareixences es produeixen dins del marc de la comissió d’investigació en les Corts Valencianes del Congrés del PP, en el qual es va triar a Mariano Rajoy com a president del PP, que es va celebrar a les instal·lacions de Fira València en 2008. El 2017 el PP va abonar 625.000 euros que devia al recinte firal després de la condemna d’un jutjat de Madrid que els obligava a efectuar aquest pagament.

Carlos Fabra, a banda de mostrar la seua confiança en l’expresident Camps, va afirmar que el PP valencià li va demanar que rebera a «El Bigotes» per a un pressupost de Fitur. La portaveu adjunta de Castelló en Moviment, Anna Peñalver, ha indicat que «aquesta afirmació evidencia el paper central que ha tingut aquest partit en el saqueig dels recursos públics. Ha estat una nova mostra de què el PP té en la corrupció una forma de funcionar sistèmica i sistemàtica».

L’agrupació electoral, per veu Anna Peñalver, ha aprofitat per a valorar els avanços durant aquesta legislatura en relació a la lluita contra la corrupció. La regidora indica que «tenim la bona notícia de què la ciutadania no tolera la corrupció, fins i tot hi ha col·lectius mobilitzats per a combatre-la. Però, la manera en què l’estem enfrontant resulta ineficaç ja que els corruptors segueixen acaparant les adjudicacions de l’administració pública, gairebé tenen el monopoli en obra pública pel que cal seguir introduint nous mecanisme i no baixar la guàrdia».