Reunió Manyano
  • Les regidores Anna Peñalver i Paz Beltran inicien les rondes de contacte per a impulsar el Parc Agrari de Castelló.

La formació assembleària ha iniciat una ronda de reunions en diferents entitats agràries per a abordar el futur Parc Agrari de la ciutat. La primera reunió s’ha celebrat amb la Cooperativa Hort del Manyano, dedicada a la custòdia del territori i que desenvolupa accions emmarcades en el desenvolupament local, rural i sostenible a les comarques de Castelló.

Segons ha explicat la regidora de Castelló en Moviment, Anna Peñalver, el propòsit de parc agrari és «un espai natural obert, en el que s’impulsen programes per a millorar-lo des del punt de vista agrari amb l’objectiu de generar nous llocs de treball, alhora que es protegeix el nostre territori». En el cas del terme de Castelló, la regidora ha recordat que, fruit de les negociacions amb l’equip de govern, en el Pressupost del 2018 hi ha 100.000 euros destinats a impulsar els primers treballs d’aquesta proposta.

És fonamental treballar amb el teixit social de la ciutat.

L’objectiu d’aquesta roda de reunions és dissenyar, amb les principals entitats relacionades amb aquests tipus de projectes, els primers passos per a impulsar el Parc Agrari. Les regidores de Castelló en Moviment han pogut intercanviar amb Hort del Manyano opinions sobre les diferents possibilitats i models de parcs agraris, tant a l’Estat espanyol com en altres parts del món. Com ha explicat Peñalver: «És fonamental treballar amb el teixit social de la ciutat, perquè cal ser realistes i trobar un model viable per a la nostra realitat concreta: no s’hi val a calcar altres models sense més».

Cal ser realistes i trobar un model viable per a la nostra realitat concreta: no s’hi val a calcar altres models sense més.

La formació assembleària ha ressaltat la importància de l’activitat agrícola de Castelló per a la generació d’ocupació, per a la protecció de l’entorn natural i de la cultura autòctona, per una alimentació més saludable i fins i tot paisatgísticament.