Photo 2018 01 11 10 19 58
  • Castelló en moviment carrega contra Ciudadanos per desmarcar-se d’una Declaració de suport al Pacte estatal contra la violència de gènere.

El grup municipal Ciudadanos s’ha desmarcat del Pacte estatal contra la violència de gènere. En el ple de l’Ajuntament s’havia d’aprovar una Declaració institucional en la qual se sol·licitava reforçar i posar en valor les mesures contra la violència masclista recollides en aquest Pacte i també en el Pacte valencià, però, la portaveu de Ciudadanos a Castelló va comunicar a última hora que li retiraven el seu suport seguint l’estela del havien fet a les Corts Valencianes.

La regidora de Castelló en moviment, Anna Peñalver, ha declarat que «lamentem que Ciudadanos haja trencat el consens respecte a la lluita contra la violència de gènere que tenim a Castelló. Amb aquesta Declaració es pretenia tancar files contra la postures que volen impedir la lluita per la igualtat».

En aquesta iniciativa política també s’incloïa un acord per «rebutjar l’adopció de qualsevol tipus d’acord explícit o implícit amb les formacions que plantegen la supressió o reducció de les mesures contra la violència de gènere».

La portaveu adjunta de la formació assembleària ha valorat que «Ciudadanos no vol tancar-se les portes a pactar en aquells grups polítics que volen carregar-se en tot el que hem avançat en la lluita per la igualtat, no ens estranya d’una formació que presenta iniciatives polítiques que mesclen el bullyng amb la violència de gènere o que empren expressions com «complex por raons de sexo». En la lluita per la igualtat no cab fer les mitges tintes».