Declaracions Regidors
  • La formació assembleària responsabilitza el PSPV i el PP local per a promoure grans superfícies comercials en detriment del comerç de proximitat.

L’agrupació electoral Castelló en Moviment ha valorat la recent inauguració del centre comercial Estepark. Es tracta de l’obertura de la segona gran superfície comercial al terme municipal de Castelló de la Plana.

La regidora ha recordat que el desembre el 2015, és a dir, amb anterioritat a la construcció del nou Centre comercial, el ple de l’Ajuntament de Castelló va aprovar una moció, amb el suport de tots els grups polítics excepte Ciudadanos, per a donar suport a les reivindicacions del xicotet comerç de Castelló i mantenir totes les vies de pressió legals, jurídiques, fiscals, etc enfront d’aquest projecte. També van aprovar una Declaració Institucional sol·licitant a la Generalitat d’una moratòria per a la construcció d’Estepark.

Peñalver es pregunta si “els dirigents provincials del PSPV i del PP han canviat d’opinió tres anys després d’aquella moció o és que ens enganyaven en 2015 quan mostraven públicament la seua oposició al projecte d’Estepark”. Peñalver ha fet aquestes declaracions en el ple municipal de novembre arran de la presència del regidor del PSPV Rafa Simó i dels dirigents locals del PP en l’acte d’inauguració d’aquest centre comercial.

La regidora Anna Peñalver ha explicat que “en aquella ocasió, l’equip de govern mostrava públicament la seua oposició a l’obertura del parc comercial Estepark, perquè consideraven, com nosaltres, que desestabilitzaria enormement l’equilibri comercial de la ciutat en detriment del comerç local”.

A més a més, l’edil de la formació assembleària ha afegit que “defendre l’economia local comporta frenar les facilitats que es donen a les grans superfícies comercials. No es pot apostar per una política clara a favor del comerç de proximitat mentre es promou Estepark i La Salera. El comerç de barri té més cura del medi ambient, genera ocupació més estable, redueix el paper dels intermediaris i afavoreix l’agricultura, la ramaderia o la gastronomia de proximitat. Es tracta de promoure una economia més justa.”