Declaracions Regidors
  • El Pressupost municipal és una de les últimes cites decisives en aquesta legislatura.
  • Esperem més valentia dels socis del Pacte del Grau i que introduïsquen millores en medi ambient, habitatge i en inversions per a millorar els barris.

Castelló en moviment continua immers en la negociació amb el govern municipal del pressupost per al 2019. Segons el calendari anunciat aquests s’aprovaran el gener del 2019 i sumaran gairebé 180 milions d’euros.

En el marc de la negociació el portaveu de la formació assembleària, Xavi del Señor, ha explicat que “la ciutadania reclama que no desaprofitem cap oportunitat per a aconseguir millores en qüestions com l’habitatge, millores en els barris o avanços en medi ambient. De les negociacions esperem valentia i diàleg i que estiguem a l’altura de les expectatives de la ciutadania. El pressupost és una de les últimes cites decisives d’aquesta legislatura per a marcar el rumb de la ciutat”.

El pressupost és una de les últimes cites decisives d’aquesta legislatura per a marcar el rumb de la ciutat

En concret l’assemblea de Castelló en Moviment ha aprovat com a objectiu per al Pressupost del 2019 seguir amb la compra d’habitatge per ampliar el parc municipal d’habitatge social amb 1 milió d’euros més, el Pla d’Inversions Bàsiques amb 5 milions i el Parc Agrari amb 0,5 milions d’euros.

Exigències prèvies a parlar del nou acord del pressupost 2019
L’agrupació electoral ha recordat que va ser a finals d’octubre quan en una roda de premsa van anunciar les seues exigències prèvies a asseure’s a parlar del pressupost del 2019. Es tractava de propostes contemplades en el pressupost 2018: la compra d’habitatge per a ampliar el parc públic municipal, iniciar els procediments del paquet de mesures mediambientals del Programa Vila Verda i ampliar la cobertura del Bo Activa’t a persones amb ingressos per sota del Salari Mínim.

Del Señor ha reconegut que “valorem de forma positiva la voluntat política respecte a la compra d’habitatge i algunes mesures del Programa Vila Verda, però, lamentem que ampliar la cobertura del Bo Activa’t continua embarrancada, el que ens empeny a seguir pressionant perquè finalment les persones treballadores amb sous baixos puguen gaudir de transport públic a preu simbòlic”.