Port Serrallo
  • La formació assembleària convida a Francisco Toledo a fer una conferència en els barris del sud de Castelló sobre el nou accés ferroviari al Port.
  • Es tracta d’una nova cicatriu en el terme de Castelló que genera preocupació.

La regidora de la formació assembleària, Anna Peñalver, ha informat que Castelló en moviment ha convidat al president de l’autoritat portuària, Francisco Toledo, a impartir una conferència en els barris del sud de la ciutat al voltant del nou accés sud ferroviari al Port. “Fa dues setmanes es va fer una Jornada en Port on es va explicar la situació d’aquesta nova infraestructura per part del Ministre de Foment. Pensem que és necessari que els veïns i les veïnes del districte sud de Castelló i d’Almassora també puguen conéixer en quin estat es troba el projecte perquè són els més afectats” ha declarat la regidora.

A més, Anna Peñalver es pregunta “Per què aquestes xerrades mai es fan amb la ciutadania afectada? Es tracta d’una infraestructura que genera preocupació entre el veïnat i tindrà un evident impacte en el nostre terme.” L’edil ha recordat que “ara fa just un any vam fer una reunió amb Francisco Toledo i diferents associacions de veïns del sud i el president del Port es va comprometre a seguir fent actes d’aquest tipus”.

Per la seua banda, el grup municipal de Castelló en Moviment ha defensat en diferents fòrums que aquesta nova infraestructura es construïsca soterrada perquè no es convertisca en una cicatriu en l’àrea metropolitana de la Plana.

La regidora ha informat que “hem al·legat en aquest sentit en el Pla General Estructural i també en el Pla Detallat, i hem fet reunions amb les associacions de veïns i amb el Port de Castelló. El projecte del nou accés almenys ha de contemplar que el traçat en trinxera siga suficientment profund perquè es puga soterrar, si no d’inici almenys en el futur. Està en joc la mobilitat de l’àrea metropolitana de Castelló i la qualitat de vida dels veïns i les veïnes els grups del sud de la ciutat”.