Anna Peñalver
  • La regidora de Castelló en moviment considera que les novetats als Pressupostos Participatius atenen a les seues reivindicacions.

L’Ajuntament de Castelló ha anunciat esta setmana el seu projecte de Pressupostos Participatius per a 2018. Amb una quantia total de 1.650.000 euros, la principal novetat d’este any és la incorporació d’una partida les inversions de la qual s’assignaran per districtes, en els quals, a més, es celebraran reunions de deliberació per discutir i intercanviar opinions sobre les diferents propostes. Per a la regidora de Castelló en Moviment, Anna Peñalver «les novetats ens semblen una gran notícia per anar enfortint la democràcia participativa a la ciutat. Avancem cap a descentralitzar la participació», considera Anna Peñalver.

Fins al 28 de març es podran presentar propostes per als Pressupostos Participatius mitjançant decidim.castello.es. Durant abril es realitzaran reunions en els diferents districtes de la ciutat, d’ahí es passarà a una fase de recollida d’avals ciutadans i d’avaluació tècnica i, per últim, es realitzarà una votació ciutadana que decidirà quines inversions són més necessàries, en juny; amb 1 milió d’euros per a actuacions que afecten a tota la ciutat i 600.000 a actuacions per districtes.

«Ens sembla un pas important per anar obrint i enfortint la democràcia municipal. Era necessari establir mecanismes oberts de deliberació per a l’intercanvi d’opinions als barris i descentralitzar els recursos», considera Peñalver.

A més, des de Castelló en Moviment també s’ha insistit molt des del principi de legislatura en què es puguen fer propostes no limitades al capítol d’inversions (obres) com fins ara, sinó que es puguen proposar també iniciatives culturals o socials, perquè hi haurà prou temps com perquè s’incorporen als Pressupostos de l’any que ve. «Per fi, després de molts mesos de treball i insistència, aquest aspecte s’ha recollit», ha afegit Peñalver.