Photo 2018 01 11 10 19 58
  • «Si els mecanismes de control i revisió fallen, cal clarificar responsabilitats perquè no es repetisquen aquests errors» declara la regidora Anna Peñalver.

La formació assembleària ha preguntat en la comissió informativa de l’Ajuntament pel pagament de l’estudi del CETA. Segons els ha contestat la regidora de comerç, Patricia Puerta, aquest informe encara no està pagat. La regidora de Castelló en Moviment, Anna Peñalver, ha declarat que «no s’hauria de pagar. No és presentable aquest tipus d’informes plagiats. Cal tornar a fer-lo però de forma rigorosa, escoltant a tota la societat civil, i abordant com afecta a l’economia local».

La portaveu adjunta de Castelló en Moviment, davant les declaracions de la Cambra de Comerç, suggereix que «no actue impulsivament portats per l’enuig i tinga el cap fred. Nosaltres defensem els interessos de la ciutadania davant l’ús fraudulent dels recursos públics. No taquem la imatge de ningú, treballem per l’ètica en l’ús que es fa dels recursos dels castellonencs i castellonenques».

Anna Peñalver ha posat d’exemple dels múltiples plagis detectats els continguts de l’estudi de la pàgina 23 a la 29. «És una còpia literal sense cap cita d’un dictamen d’acord del Consell d’Estat de febrer del 2017 publicat al BOE. Però, aquest és un dels múltiples exemples detectats al llarg d’un estudi que ha costat 21.800 euros» ha declarat la regidora.

A continuació ha recordat el cas del plagi d’un estudi del Patronat de Turisme. En aquella ocasió la regidora Puerta va reconéixer l’error i es va reclamar immediatament a l’empresa responsable retornar els 17.000 € de cost de l’estudi. Peñalver considera que «si el control i revisió dels treballs que encomana l’Ajuntament falla, cal clarificar responsabilitats per a evitar que en el futur tornem a viure situacions semblants. Cal ser escrupoloses en l’ús dels fons públics».

Finalment des de Castelló en Moviment valoren que «subcontractar un estudi sobre un Tractat internacional a AndersenTax&Legal, una de les multinacionals que es beneficiarà del CETA, ens sembla insòlit. Al llop no se’l posa a cuidar el ramat. Evidentment a aquesta multinacional, hereva d’Arthur Andersen, empresa auditora declarada culpable per destruir informació sobre la fallida de l’energètica Enron, li anirà de perles».