Anna Peñalver

El Ple del Congrés ha aprovat durant este dimecres l’acceptació a tràmit de la Proposició de Llei presentada per Unidos Podemos per modificar la Regla de Despesa impulsada pel Ministre Montoro i que impedia als ajuntaments acabar els anys amb dèficit sense ser intervinguts i que obligava a que el superàvit dels comptes anuals tingueren que destinar-se a pagament del deute o a les denominades “Inversions Financerament Sostenibles”, impedint inversions en polítiques socials.

Per a la regidora de Castelló en Moviment, Anna Peñalver, «aquesta votació és un pas important per a la recuperació de la sobirania municipal que les polítiques de Montoro i Rajoy han segrestat en els darrers anys. Hi ha majoria parlamentària partidària de tornar als ajuntaments el seu paper central en la construcció de l’estat del benestar davant l’ofensiva recentralitzadora del Partit Popular i Ciudadanos, que hui de nou han demostrat que coincideixen en allò fonamental de com ha de funcionar el país».

És antidemocràtic que Montoro li diga als ajuntaments cada any quants diners s’han de gastar els ajuntaments en pagament del deute

Després d’aquesta acceptació a tràmit de la Llei de modificació de la Regla de Despesa, ara el text registrat per Unidos Podemos passarà per les Comissions Parlamentàries, serà esmenat per la resta de grups i es sotmetrà a la votació definitiva.

«És antidemocràtic que Montoro li diga als ajuntaments cada any quants diners s’han de gastar els ajuntaments en pagament del deute. L’administració local és la base de la democràcia, la que té competències fonamentals com l’atenció primària en serveis socials, el manteniment de les escoles… Però Montoro ens obliga que, si hi ha superàvit, abans que això estan els bancs», afegeix Peñalver.