Fòrum Del Clima
  • L’agrupació electoral assisteix en el Congrés dels Diputats junt amb científics, entitats de la societat civil i diversos càrrecs polítics europeus al Fòrum del Clima.

El portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, participa els dies 14 i 15 de desembre en el Congrés dels Diputats del Fòrum del Clima, una trobada de treball amb els principals actors de la societat civil per a impulsar una Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica.

El regidor indica que «Castelló té entre els seus reptes complir des de l’àmbit local els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU i del procés de descarbonització establert a la COP21 de París». Per a Del Señor el compromís de la formació municipalista amb la qüestió climàtica «contrasta amb l’absència de mesures municipals davant la cruïlla històrica en què ens trobem».

Aquest Fòrum està organitzat pel grup parlamentari Unidos-Podemos i comptarà amb la participació de científics, entitats de la societat civil i diversos càrrecs polítics europeus. Des de Castelló en Moviment assenyalen que «és urgent i impostergable prendre’ns de debò el repte més gran al que s’enfronta la humanitat. Se’ns acaba el temps i prompte serà massa tard per a Castelló».

L’agrupació electoral ha indicat que «en el ple s’han aprovat diferents propostes en aquest objectiu que romanen a l’espera d’aplicar-se, com el cas dels nous mesuradors de qualitat d’aire, o la proposta per a recuperar terrenys d’alt valor mediambiental». En aquest últim cas el regidor fa referència al Programa Vila Verda, una de les tres propostes que pretenen introduir en els pressupostos del 2018 junt a l’augment dels Jornals de Vila i la compra d’habitatge.

Del Señor valora que «al llarg de les últimes dècades s’està produint una profunda transformació dels equilibris planetaris. Sens dubte, aquesta qüestió mereix un lloc prominent en l’acció de qualsevol govern que pretenga assegurar un futur habitable».