Riu Sec
  • L’agrupació electoral recorda que el febrer passat va anunciar el seu suport a una passarel·la d’ús exclusiu per a ciclistes i vianants tal com sol·licita l’Associació de veïns del Raval Universitari.

L’agrupació electoral valora que el pont anunciat no respon a les expectatives del seu grup polític. El seu portaveu, Xavi del Señor, ha declarat de forma clara que «la nostra assemblea comparteix la demanda del moviment veïnal del Raval Universitari la qual està suficientment argumentada i ens encamina cap a un model de ciutat més habitable».

La nostra assemblea comparteix la demanda del moviment veïnal del Raval Universitari.

El regidor ha recordat que les associacions veïnals del Raval Universitari i el Maset Blau reivindiquen des de fa 3 anys una connexió entre els seus barris mitjançant un pont sobre el riu sec d’ús exclusiu per als vianants i les bicicletes. El conflicte ha ressorgit aquesta setmana davant l’anunci del govern municipal d’aquesta nova infraestructura, la qual estableix el pas prominent de cotxes.

Repensar entre totes i tots quina ciutat volem, una que facilite una mobilitat segura i no contaminant entre barri.

Del Señor ha animat a la ciutadania a «repensar entre totes i tots quina ciutat volem, una que facilite una mobilitat segura i no contaminant entre barris, o seguir amb un tipus de ciutat en què tot se supedita a l’ús del cotxe. Un Castelló cuidador ha de dissenyar-se reduint el paper dominant que té el cotxe en els nostres barris».

El regidor ha animat a la resta del teixit associatiu de la ciutat a defendre públicament les seues postures aprofitant que el gener del 2018 estarà obert el període d’al·legacions al nou Pla General d’Ordenació Urbana. En les seues paraules «ara és l’hora d’organitzar-se, informar-se, preparar al·legacions i mobilitzar-se. Uns barris actius i organitzats són la millor garantia per a encaminar-nos cap a un Castelló més just i habitable».