Iñaki Vallejo Ple Diputació
  • Registrem una moció per demanar cooperació amb la Generalitat en el Pla Integral de Transport Col·lectiu.

Castelló en Moviment ha registrat una moció per al seu debat al Ple de la Diputació d’este dimarts on demana al govern provincial implicació en la reelaboració del Pla Integral de Transport Col·lectiu de la Comunitat Valenciana, en el qual la Conselleria d’Infraestructures i Vertebració del Territori ha anunciat estar treballant. «Hi han concessions de línies de busos caducades des de fa 5 anys. El PP no va fer res quan tenia les majories absolutes a la Diputació i a la Generalitat per modernitzar el servei, preferien gastar-se milions en l’Aeroport de Castelló, enlloc de potenciar la mobilitat en les comarques de Castelló per evitar el despoblament», considera Iñaki Vallejo, diputat provincial de Castelló en Moviment.

El PP ens vol fer creure que s’impliquen en la lluita contra el despoblament quan, durant 20 anys, van perpetuar el model que no donava cap oportunitat a les zones d’interior.

Tot i que la competència de les comunicacions pertany a la Generalitat Valenciana, Castelló en Moviment demana una taula bilateral on la Diputació, com a corretja de transmissió de les necessitats dels municipis, col·labore en el disseny de les noves concessions de línies d’autobusos.

«Ara el Partit Popular ens vol fer creure que s’impliquen en la lluita contra el despoblament quan, durant 20 anys, van perpetuar el model que no donava cap oportunitat a les zones d’interior. Les licitacions de les línies estan vençudes i, per fi, després de quasi 3 anys de legislatura, la Conselleria de Vertebració està amagant amb iniciar el procés, i li demanem a Diputació que deixe de banda les batalles partidistes i s’implique en eixa tasca de millora dels serveis de comunicacions en les comarques de Castelló, que és fonamental per combatre la caiguda demogràfica i de riquesa de Castelló», considera Vallejo.