Desnonaments
  • La formació assembleària presenta una moció amb l’objectiu de mobilitzar habitatges buits per al mercat del lloguer.

La regidora de la formació assembleària, Paz Beltrán, ha informat que el seu grup polític ha registrat una moció per al pròxim ple amb l’objectiu d’intervenir sobre la bambolla del lloguer des de les competències de l’Ajuntament de Castelló.

La regidora explica que “mentre moltes famílies busquen desesperadament i sense èxit un pis de llogar, a Castelló hi ha milers de pisos buits. Mentre aproximadament el 70% de les persones que busquen pis volen llogar, només un 30% vol comprar. Per contra el 70% de les vivendes del mercat estan en venda i no en lloguer. A més els desnonaments per lloguer han crescut notablement”.

L’objectiu de la moció de l’agrupació electoral és mobilitzar habitatges per al mercat del lloguer. Per a aconseguir-ho la regidora Beltran detalla que “l’Oficina municipal d’habitatge podria desenvolupar tasques d’acompanyament, mediació i assessorament en tot el procés de vigència del lloguer, així com oferir garanties per al propietari de l’habitatge”.

La regidora assenyala que “perquè l’Oficina municipal d’habitatge puga desplegar aquestes funcions cal comptar amb suficient personal. De fet ara fa un any es va aprovar una moció per a dotar de suficient personal aquest Departament, tal com recordem en aquesta moció”.

Beltrán considera que “no podem concebre el dret a l’habitatge com una fitxa del casino en la que especular de forma desfermada. Pensem que l’Estat ha d’intervenir el mercat de forma urgent per regular el preu del lloguer. Sabem que les competències municipals són escasses en aquest àmbit però dins de les funcions que es poden desenvolupar cal treballar per punxar la bambolla del lloguer”.