Muntanya Negra
  • Del Señor explica que comptem amb un informe tècnic favorable i esperen comptar amb el suport de la resta de grups.
  • El següent pas és negociar amb el Ministeri de Defensa la cessió del terrenys.

Castelló en Moviment espera que en el ple del dijous s’aprove la proposició que van registrar per a convertir en un parc periurbà els actuals terrenys de Muntanya Negra.

El regidor de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, explica que després de mig any des que registraren aquesta proposició per fi podran debatre-la i votar-la. Així, ha indicat que «ja hem rebut l’informe tècnic favorable a iniciar els tràmits perquè l’Ajuntament negocie amb el Ministeri de Defensa la cessió d’aquest espai. La nostra intenció és desenvolupar un pla de restauració de l’entorn, parant esment a l’ús recreatiu i a l’educació i sensibilització mediambiental». Així, Del Señor considera que «l’execució d’aquesta proposta per millorar la mancança que té Castelló d’espais que vagen més enllà de places arbrades de barri. Esperem que el Ministeri també siga favorable a cedir aquest espai».

L’execució d’aquesta proposta per millorar la mancança que té Castelló d’espais que vagen més enllà de places arbrades de barri.

Aquesta proposta forma part de la bateria de propostes de l’agrupació electoral relacionades amb el medi ambient, dins la campanya que van anomenar «Castelló Vila Verda». En contraposició a l’última proposta plenària sobre obrir el jardí de l’antic asil de l’avinguda del mar, la qual es va desestimar per la resta de grups polítics, els municipalistes esperen comptar amb el suport per a aquesta nova proposta ecologista.

Els terrenys de Muntanya negra són propietat del Ministeri de Defensa i estan situats entre el terme de Borriol i de Castelló. Del Señor explica que «pot esdevenir un parc periurbà planificat per a l’activitat esportiva. En l’entorn de l’Hospital de la Magdalena, el Tossal Gros i el Castellet es desenvolupen des de fa molts anys activitats com la bicicleta de muntanya, el senderisme, el running i l’escalada. Alhora, des del punt de vista social i d’ús públic, també es podria convertir en un espai ideal per a la realització d’activitats i iniciatives educatives i de sensibilització ambiental».