Declaracions Regidors
  • Tots els grups polítics aproven una declaració institucional de suport a les persones dependents en la reclamació del copagament indegudament cobrat.
  • L’Ajuntament instarà a la Conselleria a efectuar aquest pagament.

Paz Beltran ha recordat que «del 2012 al 2015 les persones dependents del País Valencià, van sofrir un detriment econòmic que no tenien l’obligació de suportar, pel que van patir una clara vulneració dels seus drets». Les estimacions de la Conselleria del que suposaria tornar els diners del copagament a les persones dependents són al voltant de 240 milions d’euros. En el cas de les comarques de Castelló afecta a unes 3.000 persones dependents.

«La Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives en diverses ocasions en seu parlamentària ha respost que s’atendran les reclamacions i es retornaran els diners» indica la regidora de Castelló en Moviment. Amb aquesta declaració l’Ajuntament de Castelló instarà en el ple de dijous a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a pagar aquestes quanties.

La Declaració presentada pels 3 socis del Pacte del Grau en concret demana a la Conselleria que «impulse i estudie les fórmules administratives més adients i ràpides per a retornar l’import del copagament indegudament aplicat a les persones dependents durant els anys 2012 al 2015 pel govern del Partit Popular, atés a què el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va declarar nul dit copagament fent sorgir la responsabilitat patrimonial de l’Administració així com altres possibles procediments que rescabalen els drets vulnerats per les persones dependents i les seues famílies».