Declaracions Regidors
  • La formació assembleària afronta el debat sobre l’estat de la ciutat posant en valor la introducció en l’agenda municipal de qüestions prioritàries per al seu grup polític.

El portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, ha indicat que «hem propiciat que s’orienten les polítiques públiques amb propostes com els Jornals de Vila, el Bo Activa’t o iniciatives de caire medi ambiental». Tot i això, el regidor ha reconegut que «els reptes de la ciutat i les condicions de vida dels nostres veïns i veïnes ens exigeixen un major esforç per a garantir el dret a l’habitatge i el treball, qüestions cabdals per a nosaltres».

La valoració que fan des de l’agrupació electoral apunta també als elements que baix el seu parer no han estat abordats amb les expectatives generades. En concret fan referència a la municipalització i a la corrupció. Del Señor ha explicat que «la nostra pressió no ha estat suficient perquè el govern afronte la recuperació de la gestió pública de serveis privatitzats. Igualment respecte a la prevenció de la corrupció tampoc veiem molta voluntat per a implantar mecanismes perquè no es repetisca la trista etapa del PP: està pendent el comitè ètic, s’han expressat reticències a la proposta d’Oficina Antifrau proposada per nosaltres i se segueix contractant majoritàriament amb les empreses de la Gürtel sense la fiscalització deguda».

Aquestes declaracions, però, també han mostrat un esperança amb el nou escenari polític que s’ha obert al govern central. «Si el govern de Sánchez permet superar els obstacles legals com les Lleis Montero, les quals dificulten aquests processos, es propiciarà un nou context també a Castelló per revertir l’espoli dels serveis públics privatitzats i recuperar autonomia municipal» ha dit el portaveu.

Respecte al Pacte del Grau per a l’any que queda fins a les pròximes eleccions, Xavi del Señor espera que «no quede congelat per por de generar discrepàncies en any electoral. No podem supeditar els interessos de la ciutadania als interessos de partit. Aquesta paràlisi política no convé a la ciutadania. Veiem l’any que ens queda com una oportunitat que cal aprofitar. No és moment de posar la legislatura en punt mort sinó justament del contrari, de pujar una marxa per complir el full de ruta. El canvi iniciat el 2015 té encara molt recorregut per davant».