Photo 2015 11 26 10 07 09
  • La sessió, amb el títol “Auditant els nostres municipis”, està organitzada per la Plataforma per una Auditoria Ciutadana del Deute (PACD), que compta amb més de vint nodes en diferents ciutats de l’Estat.

Membres de l’agrupació d’electors Castelló en Moviment participen en una jornada de la PACD, amb l’objectiu de crear un espai on compartir coneixements i experiències sobre la construcció de comissions ciutadanes d’auditoria. També s’abordarà el tema de la formació tècnica específica sobre pressupostos, finançament i contractació municipal.

una auditoria ciutadana del deute no busca solament possibles il·legalitats, sinó sobretot les causes de l’endeutament.

Un dels punts del programa polític de la formació assembleària, recollit també al pacte de govern que assegurà la investidura de Marco com a Alcaldessa, és una auditoria pública del deute, dels contractes públics i de les externalitzacions de serveis, que s’hauria de dur a terme durant el primer any de govern. José Luís Azpitarte, un de les assistents a la jornada, explica que “el concepte d’auditoria ciutadana no es correspon ni amb una auditoria estrictament interna, feta pel cos tècnic de l’Ajuntament, ni amb una auditoria encarregada a una empresa, sinó que es realitza mitjançant un equip auditor voluntari ciutadà i tècnic”. Segons Azpitarte “una auditoria ciutadana del deute no busca solament possibles il·legalitats, sinó sobretot les causes de l’endeutament, contemplant aspectes com els sobrecostos de les obres públiques o de determinades decisions polítiques, els contractes de manteniment i de serveis o la conveniència de les externalitzacions”.

A més, des la formació municipalista aposten per una auditoria ciutadana permanent, que facilite l’accés de la ciutadania a les dades pressupostàries, comptables i dels contractes públics de manera comprensible i continuada. Aquesta mesura també es va incloure en el pacte de govern. Altres municipis del País Valencià també assisteixen avui a la jornada de la PACD, entre ells Alboraia, Almàssera, Benetússer, Benifaió, Burjassot, Canals, Catarroja, Foios, Godella, Guardamar, Moncada, Meliana, Paterna, Santomera, València, Vallada i Vinaròs.