22743770463 66d6d899a1 Z
  • Villahermosa del Río pressuposta any rere any 9.000 euros en dietes. És l’única corporació amb una població semblant que destina una partida d’esta quantitat.
  • El 2014, com a president del Consorci de Bombers, va aprovar 8.483 euros en dietes, més del doble del que tenien pressuposat. Per al 2015 espera gastar 13.500 euros, més de 4 vegades el que tenia pressupostat.

Villahermosa del Río té un Ajuntament “peculiar”. És l’únic consistori amb una població de 500 habitants que pressuposta dietes per valor de 9.000 euros a l’any. La resta d’Ajuntaments amb una població semblant mantenen una política diferent. Hi ha consistoris que no pressuposten cap partida per a aquest concepte, altres en canvi, planifiquen una despesa de quantitat significativament inferior.

A més, el seu alcalde Luis Rubio, també controla la partida per a dietes del Consorci de Bombers, una entitat autònoma que coordina com a diputat provincial. L’any 2014 tenia pressupostada la quantitat de 4.000 euros, però finalment en van gastar 8.482 euros. En aquest cas, consten 285 euros en menjars i esmorzars del mateix Luis Rubio al Bar Ruta de Aragón de Villahermosa amb els capatassos i coordinadors del Consorci, uns professionals amb el seu lloc de treball habitual en la seu del Consorci a Castelló de la Plana. Per a aquest 2015 la última assemblea del Consorci de Bombers va incloure una modificació de crèdit en la que es contempla un augmenta de la partida inicial de 3.000 euros en dietes, fins a la quantitat de 13.500 euros. Per a la diputada provincial de la formació assembleària Castelló en Moviment Anna Peñalver “aquestes xifres són, com a mínim, sorprenents. Castelló en Moviment demanarem explicacions sobre les dietes del Consorci. La gent de Villahermosa ho hauria de fer també respecte les dietes del seu consistori”.

285 euros en menjars i esmorzars del mateix Luis Rubio al Bar Ruta de Aragón de Villahermosa amb els capatassos i coordinadors del Consorci.

Al sumar les quantitats en dietes de les liquidacions de l’Ajuntament de Villahermosa, i les del Consorci de Bombers obtenim la quantitat de 40.100 euros en dietes des del 2012. A banda, faltaria sumar la despesa final de l’Ajuntament en dietes en aquest any en curs.