Assessorament PGOU
  • Fins el 21 de març està obert el període per fer al·legacions. Els regidors de l’agrupació electoral atendran a la ciutadania per a resoldre dubtes.

El període d’exposició pública i presentació d’al·legacions del Pla General Estructural de Castelló s’ha iniciat aquest dilluns amb la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Des de la formació assembleària animen al veïnat de Castelló a consultar el Pla General Estructural i presentar al·legacions. El seu portaveu, Xavi de Señor, ha explicat que «per facilitar que la ciutadania puga presentar els seus arguments per millorar el Pla, els regidors de Castelló en Moviment atendrem a les persones interessades els dilluns de 12h a 14h i els dijous de 17h a 20h en el carrer d’Adoberies número 17».

El període d’al·legacions es prolongarà durant 45 dies hàbils fins al 21 de març. L’agrupació electoral considera cabdal que la ciutadania es mobilitze per aconseguir millores en aquest document estratègic per al futur de Castelló. «La nostra intenció és acompanyar aquelles reivindicacions socials i mediambientals que comporten avanços cap a una ciutat cuidadora, accessible i sostenible» ha declarat el regidor.

El document publicat ha de marcar el model urbanístic i territorial de la ciutat i el seu terme municipal els pròxims anys. Després de l’estudi de les al·legacions, el text modificat es tornarà a exposar al públic per un període de 20 dies hàbils. També s’està a l’espera de l’exposició del Pla d’Ordenació Pormenoritzada (POP), l’altre document que integra el Pla General, el qual ve marcat per les directrius que s’estipulen en el Pla Estructural.

Per a Del Señor «no podem perdre l’oportunitat d’apostar per un model de gestió del territori sostenible per a les persones i el seu entorn, configurant un espai urbà de carrers complets, segurs, còmodes i adequats per a traslladar-se a peu, en bicicleta, cotxe o transport públic». Per a l’agrupació electoral l’aprovació d’aquest document ha estat una oportunitat perquè els signants del Pacte del Grau «aprofitem l’ocasió de conservar el territori desenvolupant una ambiciosa anella verda, un parc agrari efectiu i protegint i recuperant els espais de major valor ambiental».