- Consideren un despropòsit la gestió realitzada per la regidoria d’habitatge i la de Serveis Socials.
- Animen a la ciutadania a seguir l’exemple de la PAH, a la qual defineixen com l’única entitat a l’alçada enfront d’aquesta greu problemàtica social.
2.019 execucions hipotecàries en habitatges el 2016 a les comarques de Castelló. Una mitjana de 5,5 desnonaments al dia. Són les dades que publica el Consell General del Poder Judicial i que per a la regidora de Castelló en Moviment, Paz Beltrán, evidencien que «els estralls de la crisi continuen colpejant Castelló, ja que molts d’aquests desnonaments afecten el dret bàsic de moltes famílies a gaudir d’un habitatge».
Aquestes declaracions es produeixen en una setmana marcada per les mobilitzacions de la PAH per aturar diferents desnonaments. Beltrán considera que «aquesta plataforma està aconseguint el que deuria garantir l’Ajuntament, negociació i acompanyament en benefici de les persones afectades».
Beltrán ha fet una valoració crítica del paper dels responsables d’habitatge i de serveis socials, així com de la gestió que es fa de l’Oficina de l’Habitatge de l’Ajuntament. La regidora ha explicat que «en un any i mig que porta en marxa l’Oficina ha canviat 3 vegades de personal. Ara sols treballen 2 persones sense coordinació amb Serveis Socials, quan les problemàtiques dels afectats sovint estan creuades. Fa mesos que insistim en la necessitat de dotar-la de més personal per a tindre la capacitat de gestionar la promesa bossa d’habitatge, la mediació entre les famílies, els bancs o els propietaris particulars, l’atenció integral a les famílies, així com la coordinació amb Serveis Socials».
Una altra problemàtica en què els municipalistes suspenen a les dues regidories és la manca d’un parc municipal d’habitatges per a respondre a la demanda existent. Segons les dades de Serveis Socials la llista d’espera per a obtenir habitatge assoleix la xifra de 150 famílies. La regidora Beltrán apunta que «amb el canvi de personal de l’oficina d’habitatge, s’ha abandonat la proposta de llogar habitatge per part de l’Ajuntament. Aquests canvis de plans ens han abocat a l’actual situació: dos anys després del canvi de govern segueixen sense ampliar el nombre d’habitatges».