Desnonaments
  • El dilluns 5 de juny a les 9.30h en el camí del Serradal 204 està previst el desnonament d’una família del Grau.
  • La PAH i CseM han instat a l’alcaldessa perquè mitjance amb l’entitat bancària i s’ature l’execució.

Els regidors de Castelló en Moviment han replegat la demanda de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i han anunciat que participaran de la convocatòria per aturar aquest desnonament. Alhora, des de la formació municipalista animen als estibadors, els quals han convocat vaga per al dia del desnonament, a sumar-se a l’acte. El desnonament està previst per al dilluns 5 de juny a les 9.30 h al camí del Serradal número 204.

Garantir el dret a l’habitatge és una urgència pel que exigim més celeritat.

Segons ha explicat la regidora de l’agrupació electoral, Paz Beltrán, «es tracta del desnonament d’una família monomarental amb treballs esporàdics i amb dues filles, una de les quals és menor». Beltrán ha explicat que el passat dijous membres de la PAH i el grup municipal Castelló en Moviment van demanar la mediació de l’alcaldessa amb Bankia, entitat responsable del desnonament, per a exigir que l’ature. Beltrán explica que «en la situació actual sols Bankia té la potestat d’aturar el desnonament. Per això hem demanat la implicació de l’alcaldessa perquè ajude i pressione a l’entitat financera». La regidora ha afegit que «hi ha almenys 3 desnonaments més les pròximes setmanes, dels quals l’Ajuntament és coneixedor».

Hem demanat la implicació de l’alcaldessa perquè ajude i pressione a l’entitat financera.

Des de Castelló en Moviment han recordat que l’alcaldessa i la regidora d’habitatge van comunicar el setembre del 2016 la creació d’una Bossa d’habitatges cedits per particulars. De fet, en el pressupost municipal de Castelló per 2017 s’inclou una partida de 100.000 euros per crear una borsa d’habitatges de lloguer. «Mig any després les bases que regularan el nou pla municipal segueixen sense estar finalitzades. Garantir el dret a l’habitatge és una urgència pel que exigim més celeritat» explica Beltrán.