150703 Intervención Xavi Del Señor (27)
  • Del Señor demana a Simó que s’aprofite la inversió financerament sostenible per avançar cap un model alternatiu d’urbanisme.

Una de les obres previstes per als projectes d’inversions financerament sostenibles és la remodelació de l’Avinguda Enrique Gimeno que connecta el nucli urbà des de l’Avinguda Alcora amb el Centre Comercial la Salera. Per al portaveu de Castelló en Moviment, Xavi Del Señor, «eixa obra pot ser una oportunitat per començar a dissenyar un nou model urbanístic que transforme Castelló en una ciutat que pense en les persones i no només en els vehicles, en una ciutat cuidadora».

L’Avinguda Enrique Gimeno, sobre el traçat de l’antiga carretera nacional, és una de les principals vies de connexió del centre de la ciutat amb la zona sud-oest de la ciutat, on es concentren punts de molta activitat a la ciutat, com el Centre Comercial la Salera o les instal·lacions esportives del Gaeta Huguet.

«Del centre a la Salera hi ha 30 minuts a peu i 10 en bicicleta, però pràcticament tot el món va en cotxe, que és més car i menys ecològic, perquè l’urbanisme de la ciutat en els darrers anys es pensava només per al desplaçament en automòbil. Poc a poc hem d’anar revertint eixe model i fer una ciutat més amable per a les persones, on puguem desplaçar-nos per tota la ciutat a peu o en bici de forma segura», comenta el portaveu de Castelló en Moviment, que també és el responsable de política urbanística de la formació assembleària.

Per al projecte per a l’Avinguda Enrique Gimeno, Del Señor considera que, a banda d’arreglar l’estat de la carretera, «s’haurien de fer voreres per afavorir que la gent es desplace caminant i dos carrils bici, un en cada extrem de la carretera per als dos sentits, perquè fos més segur el trajecte en bicicleta. Això acompanyat d’una reducció de la velocitat màxima a 30 kilòmetres per hora i de passos de vianants a diferents nivells per impedir circulacions a més velocitat. Això transformaria l’avinguda Enrique Gimeno d’una de les carreteres més desateses en una via referent de l’urbanisme cap on cal avançar».