Ple Ajuntament
  • La formació assembleària valora positivament l’aprovació del projecte “Jornals de Vila 2016/2017” però adverteix de la necessitat d’incrementar partides pressupostàries en iniciatives d’aquest tipus en lloc de buscar el superàvit en les arques municipals.

Durant la tramitació dels pressupostos de 2016, Castelló en Moviment va apostar per incrementar partides pressupostàries encaminades a atendre les necessitats de la ciutadania, posant a les persones en el centre de les seues iniciatives polítiques. Entre aquestes mesures figura una partida destinada al projecte “Jornals de Vila”, recentment aprovat per la Junta de Govern, la finalitat del qual és oferir una oportunitat de treball a persones en situació de vulnerabilitat.

No és de rebut que en un moment en què la ciutadania necessita més que mai de la inversió pública per a fer front a les conseqüències de la crisi, l’alcaldessa valore com a reeixit el superàvit.

L’aprovació per part del govern del projecte “Jornals de Vila 2016/2017” és una bona notícia, ja que la inversió, a proposta de Castelló en Moviment, de més de 700 mil euros fins a abril de 2017 va a permetre contractar a 43 persones aturades en risc d’exclusió social”, ha comentat el regidor assembleari Xavi del Señor. Del Señor ha afegit que “el fet que més de 2.000 persones hagen presentat la sol·licitud per a accedir a un d’aqueixos 43 llocs de treball, és la constatació de la situació real pel que fa als nivells de desocupació i emergència social que seguim patint a Castelló. Queda clar que resta molt de treball per fer i molts diners per invertir per a atendre les necessitats d’una ciutat que ha patit com poques les conseqüències de la gestió de la crisi duta a terme pel Partit Popular”.

El fet que més de 2.000 persones hagen presentat la sol·licitud per a accedir a un d’aqueixos 43 llocs de treball, és la constatació de la situació real pel que fa als nivells de desocupació i emergència social.

Per açò, per a la formació municipalista, en paraules del regidor Xavi del Señor, “no és comprensible el triomfalisme de l’alcaldessa Amparo Marco, qui considera un èxit el fet que el seu govern haja aconseguit el major superàvit en la història de l’ajuntament de Castelló. Açò, per a un govern d’esquerres, hauria de ser motiu de reflexió respecte de la seua pròpia gestió. No és de rebut que en un moment en què la ciutadania necessita més que mai de la inversió pública per a fer front a les conseqüències de la crisi, l’alcaldessa valore com a reeixit el superàvit, sobretot pensant que en bona part anirà destinat a pagar als bancs”.

Del Señor adverteix que “Castelló en Moviment seguirà treballant a incrementar partides pressupostàries destinades a les persones més vulnerables de cara als pressupostos de 2017 i instarà al govern a analitzar el perquè d’aqueix superàvit per a evitar que es repetisca una situació similar en el pròxim exercici”.