IMG 3638
  • La regidora Peñalver lamenta el seu vet, juntament amb el PP, al tràmit d’una iniciativa per a revalorar les pensions i els co-responsabilitza del bloqueig al pressupost per al Pacte Estatal contra la Violència de Gènere.

La posició de Ciudadanos en el Congrés dels Diputats per a la regidora de la formació assembleària, Anna Peñalver, demostra que «aquest partit és el comodí de les velles elits per a garantir la seua supervivència. Van investir al president d’un partit ofegat en la corrupció i ara ho estem pagant tots i totes». Peñalver ha posat d’exemple la recent aliança entre Ciudadanos i el PP per a vetar en la Mesa del Congrés dels Diputats, on tenen majoria, la proposició de llei de Unidos-Podemos per revalorar les pensions amb l’IPC. La regidora de la formació assembleària també lamenta el bloqueig als 200 milions per al Pacte Estatal contra la Violència de Gènere, als que el govern de Rajoy, suportat per Ciudadanos, s’havia compromès.

Aquestes declaracions es produeixen amb motiu de la visita aquest dijous d’Albert Rivera a Castelló. La regidora ha apuntat també al canvi d’opinió de Ciudadanos després de l’èxit de la vaga feminista del 8 de març. Peñalver considera que «Ciudadanos és feminista segons bufen les enquestes. En el ple municipal de l’Ajuntament no van donar suport a una moció per donar suport a la vaga de dones, però, després de l’èxit de la convocatòria es reivindiquen feministes. Diuen estar junt amb les dones que pateixen la bretxa salarial quan sabem són l’aposta política de les elits que es beneficien d’aquestes desigualtats».

L’acte de Ciudadanos es produeix després de fer-se pública la reunió secreta mantinguda entre els presidents de Telefónica, Endesa i Iberdrola, tres grans empreses de l’IBEX35 amb copiosos contractes públics, amb Albert Rivera. Des de Castelló en Moviment indiquen que «el partit que es presentava de regenerador ha resultat ser el partit de l’oligarquia».

Finalment la regidora ha posat sobre la taula la responsabilitat d’aquest partit amb l’infrafinançament del País Valencià i de Castelló, ja que el PP va aconseguir aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat del 2017 gràcies al vot de Ciudadanos tot i la discriminació que suposaven per als valencians i les valencianes.