Reunió Podem CSenMov
  • Cristina Cabedo i Iñaki Vallejo comparteixen impressions per a reformar el servei de prevenció i extinció d’incendis.

El grup provincial de Castelló en Moviment i el grup parlamentari de Podem a les Corts Valencianes han iniciat un pla de treball conjunt per avançar en el disseny del Cos Únic de Bombers en la Comunitat Valenciana, una demanda dels sindicats del sector desatesa durant anys i que tampoc s’ha abordat des del Consell del Botànic. «Hem denunciat moltes voltes el funcionament deficitari del Consorci Provincial de Bombers de Castelló, i sembla que no hi ha cap propòsit d’esmena; així que anem a optar per anar concretant com hauria de funcionar el Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Emergències a nivell autonòmic per fer-lo més eficient», explica Iñaki Vallejo, diputat provincial de Castelló en Moviment.

Hem denunciat moltes voltes el funcionament deficitari del Consorci Provincial de Bombers de Castelló, i sembla que no hi ha cap propòsit d’esmena.

Vallejo es coordinarà en aquesta tasca amb Cristina Cabedo, diputada de Podem per la circumscripció de Castelló i membre de la Comissió de Justícia, Governació i Administració Local al parlament valencià. «Hi ha una disparitat enorme entre el funcionament dels Consorcis de Bombers de València, Castelló i Alacant. A Alacant no existeixen els bombers voluntaris, per la seua banda València és exemplar pel que fa a la transparència, mentrestant Castelló continua sense modernitzar-se des del 2002. Cal actualitzar el funcionament del sector per fer-lo més eficient. És incomprensible que hi haja 6 entitats diferents de bombers en el territori valencià», considera Cabedo.

Per abordar aquesta reforma, Castelló en Moviment i Podem estan estudiant tant la Llei de Serveis de Prevenció, Extinció d’Incendis i d’Emergències de la Comunitat Valenciana de 2011, com la Llei de Coordinació de les Diputacions Provincials, sense modificar des de l’any 1987. «Durant aquesta legislatura hem conegut com funcionava “La Trama del Foc” de Serafín Castellano i hem denunciat en repetides ocasions la gestió de Luis Rubio al capdavant del Consorci de Bombers de Castelló, però, el Consell no ha abordat una reforma integral dels serveis d’extinció, tot i ser una necessitat per a augmentar l’eficiència de la inversió pública per cuidar el nostre entorn», afegeix Cabedo.