Carta Municipalista Banner
  • L’agrupació ciutadana considera nefasta per a Castelló la posició del PSOE de donar-li el govern a Mariano Rajoy. Defineix com un segrest de la sobirania municipal la continuïtat de la Llei Montoro, i un aval del PSOE a aquesta normativa.

L’agrupació ciutadana, Castelló en Moviment, ha lamentat la decisió del Comité federal del PSOE per abstenir-se en la investidura de Mariano Rajoy. El portaveu municipalista, Xavi del Señor, considera “nefast per a Castelló” la decisió del PSOE, ja que “garanteix que el nostre Ajuntament continue intervingut, i buidat de sobirania, per culpa de la Llei Montoro”.

La decisió del PSOE amb la investidura de Rajoy tanca la possibilitat a un canvi a aquest tipus de polítiques.

Castelló en Moviment ha posat un exemple recent. La setmana passada va sol·licitar que es destinarà a mesures socials, en concret al pagament de la Renda Garantida de Ciutadania, el superàvit de l’Ajuntament. “La resposta ha estat que la Llei Montoro ens obliga a pagar amb aquests diners el deute amb els bancs” ha declarat del Señor. En aquest cas es tracta de pagar un deute amb una entitat financera. “La decisió del PSOE amb la investidura de Rajoy tanca la possibilitat a un canvi a aquest tipus de polítiques” ha opinat del Señor.

Segons les xifres d’endeutament, els Ajuntaments són les administracions públiques menys endeutades de tot l’Estat. Entre els economistes hi ha consens en què just l’endeutament local no és un problema per a complir el pacte d’estabilitat i creixement amb la Unió Europea. Aquest fet, per als municipalistes, “converteix en un càstig immerescut obligar el pagament als bancs, quan el nostre veïnat té tantes necessitats socials per cobrir”.