Mapa De Castellon De La Plana 6
  • L’agrupació ciutadana, després de l’èxit de les Jornades que va realitzar al voltant del PGOU la setmana passada, anuncia noves activitats per fomentar la participació ciutadana sobre el model urbanístic dels pròxims anys.

Sota el títol “Pensem Castelló. Construïm la ciutat” l’agrupació ciutadana va organitzar unes jornades sobre urbanisme i el futur PGOU del terme de Castelló. L’alta participació i la bona acollida de les activitats ha animat als municipalistes a planificar noves activitats per aprofundir en el model de ciutat dels pròxims anys.

Es tracta de fomentar un debat obert sobre urbanisme perquè afecta de manera directa al model de ciutat i als seus diversos àmbits.

El portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, ha declarat que “volem donar-li continuïtat amb més activitats i trobades durant els mesos que vénen”. El regidor, molt vinculat al teixit social del districte del Grau, assenyala que el barri mariner es troba entre les prioritats del seu grup polític. “Es tracta de fomentar un debat obert sobre urbanisme perquè afecta de manera directa al model de ciutat i als seus diversos àmbits: l’economia, el medi ambient, la mobilitat, la vida quotidiana, la superació o l’aprofundiment de les desigualtats” opina del Señor.

A més a més, la formació municipalista ha incidit en un dels temes abordats en les Jornades, l’urbanisme en perspectiva de gènere. Del Señor ha emfatitzat que “l’espai urbà no és neutral, hi ha prioritats en la seua ordenació, i aquestes s’han definit tradicionalment per les necessitats de l’home”. Aquest argument porta a l’agrupació ciutadana a defendre una redefinició de l’urbanisme des de la perspectiva de gènere “per a incorporar les necessitats de totes les persones i posar-les en el centre de les polítiques urbanístiques” ha conclòs del Señor.