Distrito Maritimo Del Grao De Castellon
  • La formació assembleària adverteix de la gran incidència sobre la ciutat que pot tenir el projecte portuari, desenvolupat sense la participació ni el coneixement de les veïnes i veïns.

Recentment, el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo, ha participat de la mà de l’Ajuntament de Castelló en la Conferència Mundial de Ciutats Portuàries, celebrada en la ciutat holandesa de Rotterdam, per a presentar “Principis de planificació amb un model de dues hèlixs per a la transformació urbana i sociològica del Grau de Castelló”.

Davant aquesta notícia, Xavi del Señor, regidor de Castelló en Moviment, ha mostrat la seua preocupació per la falta de coneixement i la nul·la participació ciutadana en l’elaboració d’un pla l’envergadura del qual podria transformar completament el Grau.

Pel poc que sabem, el projecte presentat en Rotterdam pot canviar radicalment el Grau, tant pel que fa a la seua futura planificació urbanística, com econòmica i sociològica”, ha assegurat el regidor municipalista, qui adverteix que “un projecte d’aquest calat no es pot dur a terme sense la participació de la ciutadania, que és qui al cap i a la fi va a veure’s afectada pels plans proposats. El que es planteja és una transformació sense precedents al Grau i no pot quedar deslligada de veïns i veïnes.

L’Ajuntament de Castelló al costat de PortCastelló haurien de liderar un procés participatiu que atenga les necessitats i inquietuds de la ciutadania.

La formació assembleària posa el focus en els 150.000 m2 que, segons Toledo, quedaran desafectats d’ús portuari en la Dàrsena Nord i que es dedicaran a desenvolupar el turisme, sense especificar quin model turístic es proposa, “però que intuïm que pot tindre molt a vore amb el model de sol i platja, absolutament impersonal i especulador similar al que podem trobar pertot arreu”, reflexiona del Señor.

És per això que Castelló en Moviment creu que sens dubte, aquest pla afectarà a la forma de vida local, al seu malmés teixit comercial i als pocs restaurants que sobreviuen en el casc urbà. Per a del Señor “l’Ajuntament de Castelló al costat de PortCastelló haurien de liderar un procés participatiu que atenga les necessitats i inquietuds de la ciutadania”. Referent a açò, el regidor municipalista ha insistit que “no és de rebut que en aquests moments tinguen més informació sobre els plans de PortCastelló per al Grau en Rotterdam que en el mateix Grau”.