Psoe Edicrt20151228 0001 3
  • Des de la formació ciutadana assenyalen que permetre un govern de Rajoy gràcies a l’abstenció del PSOE és un terratrèmol polític que pot provocar rèpliques entre els signants del pacte del Grau.

 

Castelló en Moviment s’ha pronunciat sobre la investidura de Rajoy. Després de fer-se públic que els diputats valencians pel PSOE a Madrid, entre els quals es troba el castellonenc Artemi Rallo, estan preparant el terreny per a permetre el govern de Rajoy, des de l’agrupació ciutadana han compartit el seu parer.

En primer lloc han fet referència a les diferències internes del PSPV-PSOE. Mentre l’executiva provincial continua defensant el no a Rajoy, els diputats valencians estan obrint la porta a l’abstenció. Davant aquestes contradiccions el portaveu municipalista, Xavi del Señor, ha declarat: “seria una bona notícia per a Castelló que l’alcaldessa demanara públicament que els diputats valencians no seguisquen la disciplina de vot, tal com està anunciant el PSC. El PSPV-PSOE no deu claudicar”.

Necessitem revertir aquest tipus de lleis injustes per millorar la vida de la ciutadania, recuperar els drets que teníem com a ciutat.

A continuació, els municipalistes han recordat els inconvenients que pot tindre per a la ciutat un govern del PP avalat pel PSOE. Del Señor ha posat d’exemple una de les normes legals del govern Rajoy que més afecta els municipis, la famosa Llei Montoro, la qual obliga als Ajuntaments a avantposar el pagament del deute per sobre de les inversions en ocupació pública o en polítiques socials. “Necessitem revertir aquest tipus de lleis injustes per millorar la vida de la ciutadania, recuperar els drets que teníem com a ciutat. Amb el PP al govern això es converteix en impossible” ha assenyalat del Señor.

Com pot ser que l’ acord de progrés estiga avalat per una organització política que facilita el govern just dels responsables de la situació de corrupció sistèmica i profundes desigualtats socials?

Amb aquestes declaracions des de Castelló en Moviment també han volgut constatar els riscs de l’abstenció del PSOE en l’àmbit local. L’acord de govern que van signar amb el PSPV-PSOE i Compromís per assegurar la governabilitat de la ciutat pot veure’s deteriorat. “Com pot ser que el nostre acord de progrés estiga avalat per una organització política que facilita el govern just dels responsables de la situació de corrupció sistèmica i profundes desigualtats socials?” es pregunta Xavi del Señor.

A més a més, des de la formació assembleària han enumerat algunes de les lleis que han suposat una pèrdua històrica de llibertats públiques i drets socials, com la Llei Mordassa, la LOMQE, el recurs d’inconstitucionalitat contra les bodes entre persones del mateix sexe o l’infrafinançament del País Valencià.