Captura
  • Dins dels actes que l’Àrea d’Acció Social de la Diputació ha programat per al 8 de març hi ha una activitat en la qual participa la presidenta del PP al País Valencià, Isabel Bonig.
  • Castelló en Moviment considera un ús partidista dels recursos de la corporació provincial i emplaça al president Moliner a rectificar per no fer del 8 de març un acte del PP.

La formació assembleària, en declaracions de la diputada Anna Peñalver, ha acusat a l’equip de govern de la Diputació provincial de fer un ús partidista de la institució amb l’efemèride feminista del 8 de març. Per a Castelló en Moviment, l’equip encapçalat pel popular Javier Moliner incompleix l’obligació de representar a la Diputació convidant als actes que organitzen just a la presidenta autonòmica del PP Isabel Bonig.

Tal com s’ha assenyalat, la polèmica està emmarcada en els actes que la Diputació Provincial preparar per al 8 de Març, dia de la dona treballadora. L’Àrea d’Acció Social, dirigida per la diputada Elena Vicente-Ruiz ha programat un seguit d’actes durant tot el matí entre els quals es troba la participació d’Isabel Bonig, com a política i advocada, al costat de Raquel Salas (directora mèdica de l’Hospital Provincial), Isabel Tena (responsable de la Unitat del Consell Genètic de l’Hospital Provincial), Laia Cañes (corredora de curses de muntanya) i Maria Victòria Andreu (secretària i sòcia de la penya taurina “La Revolera”).

La diputada ha assenyalat que “volen fer del dia de la dona un acte d’autobombo de Bonig, i cal recordar que es tracta del programa oficial d’una institució que representa a tots els pobles de Castelló”. Amb aquests arguments, l’agrupació ciutadana demana al president Javier Moliner que rectifique i no faça de la jornada internacional de la dona treballadora un acte de promoció partidista.

A més a més, la portaveu assembleària ha assenyalat que “no és un fet puntual, lliga perfectament en una estratègia planificada per usar els mitjans de la Diputació amb finalitat partidista. Pateixen una aguda miopia per discernir entre el seu partit i les institucions públiques. Estan quedant-se tan cecs que ni veuen els principis bàsics de qualsevol institució”.