Cartel Magdalena 2016 01

Castelló en Moviment anima al poble de Castelló a celebrar activament les festes de la Magdalena. Aquest matí Xavi del Señor ha aprofitat per assenyalar que “la setmana de festes és la millor oportunitat per gaudir del millor del Castelló popular, el que pren els carrers i celebra la festa amb els amics i les amigues”. Del Señor no ha desaprofitat l’ocasió de recalcar “l’esperit carnavalesc” de la festa que ha caracteritzat els nostres pobles durant segles, “sense processons, amb un ús lúdic de l’espai públic i si toca, per fer burla del poder. Tenim 9 dies per escollir entre un programa cultural ric i divers, gràcies també a tantes colles que ofereixen concerts i altres activitats. Com va dir l’anarquista Emma Goldman, si no podem ballar no és la nostra revolució”.

Com va dir l’anarquista Emma Goldman, si no podem ballar no és la nostra revolució.

Sobre els procediments legals que s’estan exigint, la formació assembleària considera que “posen bastons a les rodes al vessant més popular de la festa”. Així, han assenyalat que “les dinàmiques d’autogestió popular com les colles, les actuacions als carrers organitzades sense ànim de lucre, han topat amb processos que perjudiquen just als col·lectius amb menys recursos econòmics.” El regidor ha suggerit que després de l’experiència d’aquest any, es deuria fer autocrítica per facilitar un nou marc regulador amb “activitats descentralitzades pels barris, auto organitzades per colles i associacions, i on les traves administratives i econòmiques no siguen un obstacle“.

Els regidors no participaran dels actes que fomenten els estereotips sexistes o discriminatoris en el programa oficial de la festa.

Dins el seu compromís pel compliment i l’aplicació dels valors i principis de la igualtat, des de Castelló en Moviment també han comunicat que els regidors no participaran dels actes que fomenten els estereotips sexistes o discriminatoris en el programa oficial de la festa, i tampoc en aquells actes en què es maltracte animals, en referència al programa taurí. Al mateix temps han informat que “renunciem als privilegis que ens atorguen pel nostre càrrec polític. Llotges per a les autoritats, els balcons del Magdalena Vítol, per exemple. Pensem que per dignificar el treball polític calen gestos que trenquen en tants anys d’un ús privilegiat del càrrec públic”.