Per Una Gestió Comú De La Piscina
  • El diputat provincial, Iñaki Vallejo, insisteix en que s’estudien models de gestió alternativa per a 2018.

La Piscina Provincial continua tancada des del passat 31 de juliol. Malgrat que la licitació per als serveis i manteniment de les instal·lacions es va tancar en menys de 10 dies i que s’han rebut 4 ofertes, la Diputació encara no ha pogut accedir a les instal·lacions per la falta del permís judicial que autoritze eixa intervenció. «Moliner va insistir que s’obria una licitació rellamp per garantir la reobertura immediata, l’1 de setembre. Es van presentar ofertes en menys de 10 dies, forçant la Llei de Contractes, i sense ni tan sols vore l’estat de les instal·lacions. Passen les setmanes i la Piscina continua tancada. O Moliner s’ha equivocat en els terminis, o ens va enganyar per evitar que es pogués plantejar un altre tipus de licitació», valora Iñaki Vallejo, diputat provincial de Castelló en moviment.

Eixa licitació venç a finals d’any. Es va fer amb urgència i sense escoltar l’opinió de la resta de forces polítiques al Ple per agilitzar la reobertura.

La licitació aprovada per la Junta de Govern de la Diputació contemplava com a requisits per a la concessió el preu i l’experiència del director, mentre que no contemplava cap tipus de clàusula social que afavorís l’ampliació de l’oferta de serveis públics. «Eixa licitació venç a finals d’any. Es va fer amb urgència i sense escoltar l’opinió de la resta de forces polítiques al Ple per agilitzar la reobertura, però el termini fixat per Moliner no es complirà. Ara esperem que la licitació que es faja per a 2018 sí que plantege un model de gestió alternatiu als que ja ofereix el mercat, que puga estar més participat per la plantilla i pels socis amb alguna fórmula cooperativa i que amplie els serveis que les piscines privades ja oferten a la ciutadania», afegeix Vallejo.