Contra La Pobreza
  • La regidora Paz Beltrán considera que els recursos contra la pobresa s’haurien de gestionar des de les administracions de proximitat.

La Ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha anunciat esta setmana la recuperació del Pla Prepara, que ofereix una ajuda durant 6 mesos a les aturades de llarga duració una volta ha vençut les prestacions per desocupació. El Ministeri ha iniciat el procés per recuperar l’ajuda 14 dies després d’haver vençut l’anterior programa d’ajudes i amb una sentència del Tribunal Constitucional que dictamina que aquest tipus de prestació hauria de gestionar-se des de les comunitats autònomes. «Amb un terç de la ciutat en risc d’exclusió social, segons la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa, és inacceptable que s’hagen paralitzat durant 14 dies ajudes per a la inclusió i que no atenga a les sentències del Tribunal Constitucional sobre la distribució de competències entre administracions», valora la regidora de Castelló en moviment, Paz Beltrán.

Estes ajudes s’haurien de gestionar des de Conselleria amb la participació dels serveis socials municipals.

La nova proposta del Ministeri d’Ocupació ha de rebre l’autorització de totes les comunitats autònomes mitjançant la qual es cedeixi la gestió del Pla Prepara al Ministeri, per la qual cosa la recuperació d’aquesta ajuda encara s’endarrerirà algunes setmanes. «Estes ajudes s’haurien de gestionar des de Conselleria amb la participació dels serveis socials municipals per tal que arriben a la població més vulnerable i optimitzar els recursos destintats a combatre la pobresa en altres polítiques com la renda d’inclusió o els Jornals de Vila», declara la representant de Castelló en moviment.

Per a Castelló en moviment el fet que hagen passat 2 setmanes des del venciment de les ajudes del Pla Prepara fins a l’inici de la seua recuperació demostra «la seua falta de sensibilitat en eixes persones que s’han quedat en la cuneta i que encara no poden sortir de la crisi», valora la regidora encarregada de serveis socials en la formació assembleària. «I mentre es manté el bloqueig de la Llei Montoro, tampoc deixa als ajuntaments atendre a eixes necessitats», conclou.