Llei Dependència
  • La regidora Paz Beltrán assenyala l’èxit de la municipalització del servei d’avaluació de dependents.

Les persones beneficiàries per la Llei de Dependència són ja 6.684 a les comarques de Castelló i la llista d’espera s’ha reduït en un 40% en els darrers dos anys. L’Ajuntament de Castelló ha contribuït a eixa reducció al municipalitzar el servei d’avaluació i convertir-se en entitat col·laboradora de les ajudes a la dependència. «L’aposta per ampliar la implicació de l’Ajuntament en serveis socials està funcionant, la col·laboració entre institucions públiques està permetent que més persones de la nostra ciutat siguen beneficiades de les ajudes a la dependència», assenyala Paz Beltrán, regidora de Castelló en moviment.

L’aposta per ampliar la implicació de l’Ajuntament en serveis socials està funcionant.

Després de dos anys d’aposta per la millora del servei de dependència, la resolució de les peticions encara té una tardança mitjana d’1 any, segons va anunciar esta setmana la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. «S’ha ampliat la inversió i s’han augmentat els professionals destinats, ara és necessari agilitzar el procés d’avaluació i resolució. Amb la pròxima llei de serveis socials hem de treballar perquè l’atenció sigue més àgil», afegeix Beltrán.

S’ha ampliat la inversió i s’han augmentat els professionals destinats.

«La prioritat de l’Acord del Grau és oferir els millors serveis per a les persones amb més necessitats. La dependència és un d’eixos sectors que durant anys va estar oblidat. Ara el govern central continua oblidant-se d’ells i no aporta el 50% de les despeses com està estipulat, per això des de la resta d’institucions hem de treballar perquè les persones que més ajuda de l’estat necessiten no es queden desateses», aprecia la regidora de Castelló en moviment.