Cartell Torneig Tennis
  • El VI Open Ciutat de Benicàssim de tenis atorgava 1000 euros al campió masculí i 600 a la femenina.
  • La diputació rectifica gràcies a la pressió social i política.

Del 4 al 10 de setembre se celebra en Benicàssim el VI Open Ciutat de Benicàssim de tenis que forma part del XXXII Circuit Provincial de Tenis, patrocinat per la Diputació de Castelló. Este esdeveniment repartia 1000 euros per al guanyador de la categoria masculina i 600 per la guanyadora de la categoria femenina, una diferència «inacceptable per a un esdeveniment esportiu patrocinat per una institució pública. Els esdeveniments patrocinats per la Diputació haurien de ser exemplars en el foment de la igualtat entre sexes, i no continuar amb la discriminació que pateix l’esport femení», explica Iñaki Vallejo, diputat provincial de Castelló en moviment.

En el món de l’esport ha existit «tradicionalment un menyspreu i una devaluació de les categories femenines.

Abans de la rectificació de la Diputació, Vallejo va comunicar que el seu grup polític pretenia portar al al Ple de la Diputació aquest tema en el torn de precs. Castelló en Moviment anava a preguntar al president Moliner quin tipus de conveni hi ha entre la Diputació i el Club de Tenis Torremar, organitzador de l’esdeveniment. «És una incoherència enorme que Moliner estiga promocionant les nostres comarques com a escenari esportiu però, alhora, que no s’estiga vigilant que els esdeveniments esportius associats a la Diputació siguen exemplars en, per exemple, fomentar l’esport igualitari entre homes i dones», assenyala Vallejo.

Vallejo reconeix que en el món de l’esport ha existit «tradicionalment un menyspreu i una devaluació de les categories femenines per considerar-les de menys nivell. Però des de fa anys diverses institucions treballen per la igualtat efectiva entre homes i dones, també al món de l’esport. És inacceptable que la Diputació encara siga condescendent i copartícip d’este tipus de discriminacions», finalitza el representant a la diputació de la formació assembleària.