Luis Rubio 7

El diputat provincial de Castelló en Moviment, Iñaki Vallejo, i la regidora i antiga diputada provincial, Anna Peñalver, han presentat en roda de premsa una moció per al Ple de la Diputació del pròxim dilluns 11 on demana dimissió de l’alcalde de Villahermosa del Rio i Diputat Provincial del Consorci de Bombers, Luis Rubio, després d’haver conegut el dictamen del Consell Jurídic Consultiu on es determina com a «irregular» la constitució de l’empresa mixta Pellets Villahermosa SL en 2014.

Ni tan sols l’alcalde de Villahermosa tenia clar que no hagués comés una il·legalitat i per això va demanar ell mateix un informe al Consell Jurídic Consultiu.

«El dictamen del Consell Jurídic assenyala la inexistència de justificació perquè eixa empresa fos mixta, assenyala la falta de documentació de l’adjudicació i, el que és més greu de tot, l’incompliment de la Llei de Contractes i de la Llei d’Incompatibilitats a l’Administració Pública; per les quals els regidors que representaven a l’Ajuntament en eixe moment i que van participar en la Mesa de Contractació no podien ser, al seu torn, contractistes privats de l’empresa», assenyala el diputat provincial de Castelló en Moviment, Iñaki Vallejo.

El dictamen del Consell Jurídic assenyala l’incompliment de la Llei de Contractes i de la Llei d’Incompatibilitats a l’Administració Pública.

Castelló en Moviment ja va denunciar la constitució de Pellets Villahermosa SL, però la fiscalia va arxivar la causa per considerar que no s’havia donat cap delicte penal, però no descartava que no hi hagués causa contenciós-administrativa, o que es produïren delictes posteriors en la gestió econòmica.

«Ni tan sols l’alcalde de Villahermosa tenia clar que no hagués comés una il·legalitat i per això va demanar ell mateix un informe al Consell Jurídic Consultiu», comenta Anna Peñalver, regidora i diputada provincial de Castelló en moviment en el moment que es va interposar la denúncia. «Ara el Consell Jurídic ja deixa clar que eixa gestió va ser opaca i irregular, Luis Rubio hauria d’assumir la seua responsabilitat per ella i dimitir».