- L’agrupació ciutadana recorda que es tracta d’una de les seues propostes aprovades en el ple de gener.
- Assenyala que el següent pas ha de ser operar amb xicotetes comercialitzadores d’energia elèctrica de fonts netes i renovables.
En el ple del passat gener es va aprovar una proposició de Castelló en Moviment en la qual es demanava que el consistori contractara l’abastament elèctric amb energia 100% renovable. «Es tracta d’una de les mesures del nostre pla de transició energètica a escala municipal que vam aconseguir aprovar» ha explicat el portaveu dels municipalistes Xavi del Señor.
Evitar el nefast paper que juguen les grans companyies elèctriques, per exemple, davant la pobresa energètica.
Segons han informat fonts municipals, aquesta proposta ja està en marxa i l’Ajuntament compta amb l’aval de la Comissió Nacional de Mercats i la Competència, la qual certifica el procés de garantia de l’origen net de l’energia subministrada. Del Señor indica que «el següent pas hauria de ser que el consistori opere amb xicotetes comercialitzadores d’energia elèctrica neta i renovable, i, evitar el nefast paper que juguen les grans companyies elèctriques, per exemple, davant la pobresa energètica».
Apostem per reduir el consum de recursos energètics fòssils, els quals emeten gasos contaminants i amb efecte hivernacle.
Al llarg de la legislatura la formació ciutadana ha presentat diferents iniciatives vinculades a la transició energètica. A més de la contractació d’electricitat de fonts renovables en el passat ple es va aprovar una pla de renovació de la flota de vehicles municipals per vehicles elèctrics.
Del Señor ha anunciat que el seu grup polític prepara noves propostes en aquesta línia de treball. En concret, ha indicat que «apostem per reduir el consum de recursos energètics fòssils, els quals emeten gasos contaminants i amb efecte hivernacle. Volem avançar cap a un model energètic públic, perquè, com la sanitat o l’educació, l’accés a l’energia és un dret fonamental. També cap a un model renovable, perquè les nostres necessitats presents no poden comprometre les de les generacions futures».