Cambra De Comerç Estudi CETA
  • L’agrupació electoral demana una rectificació, que la Cambra renuncie als 21.800 euros i que l’Ajuntament encomane un nou estudi realment rigorós.

Castelló en Moviment ha lliurat a la Cambra de Comerç l’informe que han realitzat sobre el plagi en l’estudi del CETA. El regidor Xavi del Señor i la regidora Anna Peñalver van registrar en la seu d’aquesta entitat un informe adreçat a la seua presidència on es detalla cadascuna de les parts plagiades. Segons ha declarat la regidora Anna Peñalver «hem posat a disposició de la Cambra de Comerç una anàlisi de l’estudi on es constata que es tracta d’una estafa en tota regla que ens anava a costar 21.800 euros. Més d’un 50% és un calc d’altres fonts sense cap cita». La formació assembleària espera que «la Cambra accepte l’evidència i rectifique».

Demanem que l’Ajuntament faça un de nou, en aquest cas de forma rigorosa, i valorar bé l’impacte que tindrà.

El grup municipal de Castelló en Moviment, junt amb l’eurodiputada Marina Albiol, en representació del grup de l’esquerra europea, van denunciar en una roda de premsa el passat 8 de febrer que aquest treball és una «còpia i pega» i a més no aborda els efectes sobre l’economia local. Demanen una rectificació, que la Cambra renuncie als 21.800 euros i que l’Ajuntament encomane un nou estudi realment rigorós.

La voluntat de l’agrupació electoral, en paraules de Peñalver, «ha estat demostrar que l’estudi no és acceptable. Per això demanem que l’Ajuntament faça un de nou, en aquest cas de forma rigorosa, i valorar bé l’impacte que tindrà aquest tractat sobre l’economia local, sobre els treballadors i treballadores, així com sobre el medi ambient».

La formació assembleària recorda que la Cambra va rebre l’encàrrec per part de l’Ajuntament per a l’elaboració d’un estudi sobre l’impacte en l’economia castellonenca del Tractat de lliure comerç entre la Unió Europea i Canadà (CETA). Aquesta entitat va subcontractar l’estudi a la consultora externa Andersen Tax & Legal. Peñalver va qüestionar aquesta decisió, ja que «encomanar aquest estudi a una empresa que es beneficiarà pel CETA és com posar el llop a cuidar un ramat. Ja hem conegut els resultats. Esperem que no es repetisca».