- El nou pont del Raval Universitari, la superilla de Maestria i la perspectiva de gènere en l’urbanisme són els eixos centrals.
L’ús exclusiu del nou pont del Raval Universitari per a vianants i ciclistes, i la superilla del barri de Maestria han estat dos dels temes
més rellevants en l’agenda del moviment veïnal de Castelló dels últims mesos. Amb aquesta premissa, la formació assembleària, Castelló en Moviment, ha organitzat una jornada per abordar els reptes dels barris de la ciutat i donar així el tret de sortida al nou curs polític. Aquesta activitat se celebrarà el dijous, 13 de setembre a les 19h amb la participació de l’Associació de veïns i veïnes del Raval Universitari i l’Associació de veïns i veïnes de Maestria.
«Assentar les bases del nou urbanisme de Castelló és el gran repte del que queda de legislatura, junt amb els Pressupostos de 2019. La tramitació del Pla General és una peça clau en eixe disseny del Castelló del futur, però esta legislatura també hi ha hagut altres actuacions a la ciutat que han generat certa polèmica entre el veïnat, com el cas de la superilla de Maestria o el Pont del Raval, per això volem escoltar a eixes associacions i també connectar-les entre elles per pensar els reptes de la ciutat en urbanisme i mobilitat», explica Anna Peñalver, portaveu adjunta de la formació assembleària.
A més, la portaveu adjunta de Castelló en Moviment, Anna Peñalver, ha informat que «també hem convidat a Eva Álvarez i Carlos Gómez, dos especialistes en perspectiva de gènere, ja que en el rerefons d’aquestes qüestions trobem la demanda d’un model de ciutat inclusiu, i pensem que és important complementar l’experiència del veïnat amb un coneixement més tècnic per arribar a conclusions més completes», afegeix Peñalver.
Aquest debat se celebrarà a l’aire lliure, en el carrer Jesús Martí Martín, al costat del riu Sec, just per on connectarà el nou pont del Raval Universitari amb l’avinguda d’Alcora. Peñalver valora que «estem en el període d’al·legacions al Pla d’Ordenació Pormenoritzada i han començat les obres del pont del Raval. Les reivindicacions del teixit associatiu de la ciutat plantegen millores en la mobilitat i la qualitat de vida dels barris de Castelló. Per això, en este moment polític tan important per al futur de Castelló, és clau escoltar al veïnat i ajudar a crear
sinèrgies entre ells perquè el resultat del planejament de la ciutat tinga una ampla participació de qui ha de viure en ella», afegeix Peñalver.