Declaracions Regidors
  • La formació assembleària espera que s’amplie el parc públic municipal d’habitatge, congelat des d’abans de la crisi.
  • Es tracta d’una de les propostes del «Pla Castelló,ara».

L’Ajuntament de Castelló ha iniciat el procés de compra d’immobles per ampliar el parc d’habitatge social. Aquesta licitació forma part dels acords de la formació assembleària amb l’equip de govern per aprovar el pressupost municipal de l’any en curs.

La regidora de Castelló en Moviment, Paz Beltran, ha animat a particulars i entitats a què presenten les seues ofertes abans del 19 de setembre, data límit per registrar-ne. Beltrán espera que «aquesta proposta arribe a bon port i puguem disposar de més pisos dins del parc municipal d’habitatge social, congelat des d’abans de l’inici de la crisi». La licitació marca la quantia màxima per habitatge en 81.000 euros, amb un pressupost total disponible d’1 milió d’euros.

L’agrupació electoral ha recordat que a finals del 2017 va anunciar el «Pla Castelló, ara», el qual agrupava 3 propostes: augmentar els jornals de vila, el programa Vila Verda i la compra d’habitatge. Es tracta de les mesures que els municipalistes van incloure en el pressupost per donar un vot favorable als comptes municipals per al 2018. Els plecs de clàusules administratives on es detalla la compra d’habitatge ja estan publicats a la plataforma de contractació del BOE.

La regidora de la formació municipalista ha declarat que «l’habitatge és un dret humà recollit en l’article 47 de la Constitució. Tenim la responsabilitat d’avançar perquè es faça efectiu aquest dret i donar resposta a les necessitats de la ciutadania». L’habitatge i els desnonaments s’han convertit en un dels eixos principals de la tasca de la formació assembleària al llarg d’aquesta legislatura.