Photo 2018 01 11 10 19 58
  • L’equip de govern es va comprometre a planificar i pressupostar les inversions bàsiques per a la ciutat durant el primer semestre de 2019.

La formació assembleària exigeix al govern municipal, i especialment a l’alcaldessa Marco, que complisca els seus compromisos i elabore el Pla Barris durant el primer semestre de l’any, per a poder començar a executar-lo durant el segon semestre. En paraules de la regidora de Castelló en moviment, Anna Peñalver, «el Pla d’Inversions Bàsiques per a Castelló es deuria estar ja elaborant junt amb la ciutadania i no ser una promesa electoral més. Es tracta d’una mesura ja aprovada en el ple de l’Ajuntament i amb una partida pressupostària negociada per CseM amb l’equip de govern. En concret, hi ha 300.000 euros disponibles perquè es pose en marxa durant aquest semestre.»

La regidora recorda que en el ple d’octubre del 2018 de l’Ajuntament de Castelló es va aprovar el batejat com a Pla Barris, una proposta impulsada per la formació assembleària Castelló en moviment. Tal i com es detallava en la moció aprovada, es tracta d’un pla plurianual amb l’objectiu de «detallar, prioritzar, pressupostar i calendaritzar les actuacions fonamentals que reclamen els diferents barris de la ciutat». Posteriorment, durant les negociacions per a confeccionar el Pressupost municipal del 2019, l’agrupació electoral va posar sobre la taula «dotar de recursos econòmics el Pla Barris com a una de les exigències per a donar el nostre vist-i-plau als comptes municipals», tal i com ha recordat Peñalver.

Per a Castelló en moviment «els veïns i veïnes estan fartes de reivindicar infraestructures bàsiques sense que el consistori haja donat resposta a les nombroses mancances heretades per 24 anys de governs del PP.»