Moció De Censura
  • El portaveu de la formació assembleària espera que el programa de govern del candidat, Pedro Sánchez, incloga la derogació de la Llei que minva la sobirania dels ajuntaments.

Dijous i divendres el Ple del Congrés escoltarà el programa de govern del candidat a la Presidència en la moció de censura a Mariano Rajoy registrada pel grup parlamentari Socialista, Pedro Sánchez. Encara no es coneix molt ni dels suports que tindrà Sánchez ni del programa de govern que presentarà a la cambra, però des de Castelló en Moviment confien que aquest full de ruta programàtic «incloga la derogació immediata de la Llei Montoro, la qual segresta la sobirania dels ajuntaments per a fer polítiques i imposa la tutela del govern central», considera el portaveu de la formació assembleària Xavi Del Señor.

La moció de censura registrada el divendres passat després de conéixer la sentència del judici de la Trama Gürtel obre les portes a la possibilitat d’acabar amb el govern central de Mariano Rajoy, tot i que a hores d’ara només el grup parlamentari d’Unidos Podemos ha traslladat el seu suport a la moció de censura.

«És indigne per al país que el Partit Popular es mantinga en el govern després que els jutges hagen conclòs que eren una trama institucionalitzada per a saquejar els diners públics. Acabar amb eixe govern és una obligació ètica», explica el portaveu municipal de la formació assembleària, «però també una oportunitat per recuperar tot allò que el Partit Popular ens ha furtat en matèria de drets i estat del benestar en els últims anys», afegeix Del Señor.

El regidor valora que «un dels primers objectius del nou govern hauria de ser la derogació de la Llei Montoro de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, la qual cosa permetria als ajuntaments del canvi fer polítiques més ambicioses en matèria d’ocupació i drets socials».