Contaminacion Co2
  • L’agrupació ciutadana considera que l’equip de govern hauria de mostrar més interés per frenar la contaminació atmosfèrica que generen les empreses del Serrallo, la qual afecta especialment el Grau de Castelló.

Al fil del debat generat per les mesures que l’Ajuntament de Madrid ha posat en marxa per reduir la contaminació atmosfèrica, la formació ciutadana ha recordat que segueix pendent desenvolupar en Castelló les propostes que el Pacte del Grau contempla al respecte. El regidor municipalista Xavi del Señor ha declarat que «cal desplegar la capacitat de l’administració local per millorar la qualitat de l’aire i la salut de la ciutadania».

Les multinacionals que contaminen l’aire i perjudiquen la salut del Grau no deurien ser just les més aplaudides.

El portaveu de Castelló en Moviment ha incidit en les particularitats d’aquesta problemàtica en el Grau de Castelló a causa de la proximitat de les multinacionals que «emeten gasos contaminants i molt males olors» des del polígon del Serrallo. Considera que la responsabilitat dels càrrecs públics és frenar i posar en marxa mesures per reduir aquesta contaminació. «Les empreses del Serrallo generen un ambient tens entre els veïns que vivim tan a prop d’aquestes instal·lacions» ha mencionat en referència a les olors i la contaminació.

A més a més, ha qüestionat el paper de l’equip de govern de l’Ajuntament. Del Señor opina que «hi ha un total desinterés per la contaminació del Serrallo». El regidor es refereix a l’anunci d’ampliació de la multinacional UBE, just la principal instal·lació del sector químic emissora de gasos d’efecte hivernacle al País Valencià, segons va publicar Ecologistes en Acció. El portaveu considera que «les multinacionals que contaminen l’aire i perjudiquen la salut del Grau no deurien ser just les més aplaudides».