Contra La Pobreza
  • Entre les partides que la formació assembleària negociarà amb l’equip de govern per al pressupost del 2017, s’hi inclou un estudi de la situació de vulnerabilitat social de les dones de Castelló.

La feminització de la pobresa és un concepte que ha pres rellevància per analitzar les conseqüències socials de la crisi econòmica. Es tracta d’una de les problemàtiques socials que la formació ciutadana vol posar en l’agenda del govern municipal. En paraules de la regidora Anna Peñalver «es pensa que les vides de les dones estan millorant, però ens trobem que és fals. Hi ha un creixent empitjorament de les seues condicions de vida».

Aquestes tasques de cures, sovint no remunerades, són una de les causes del desigual repartiment de la riquesa entre homes i dones.

Entre les partides que la formació assembleària negociarà amb l’equip de govern per al pressupost del 2017, s’hi inclou un estudi de la situació de vulnerabilitat social de les dones de la ciutat i les seues causes, per tal de dissenyar una estratègia que corregisca aquesta desigualtat. Segons diversos estudis internacionals, les dones tenen un major risc d’exclusió social vinculada a la pobresa. «Acabar amb la bretxa salarial, analitzar les necessitats específiques de les dones en matèria d’habitatge o pensar estratègies contra l’atur femení i la precarietat en sectors laborals altament feminitzats, són passos indispensables per a fer front també a la violència de gènere» assenyala la regidora municipalista.

També negociaran una partida per a estudiar la situació de les cures a la ciutat, els recursos disponibles i el repartiment dels usos del temps entre homes i dones. Aquestes tasques de cures, sovint no remunerades, són una de les causes del desigual repartiment de la riquesa entre homes i dones. En conseqüència, les retallades en els serveis públics dels darrers anys, han contribuït a augmentar la bretxa de renda vinculada al gènere.

Acabar amb la bretxa salarial, analitzar les necessitats específiques de les dones en matèria d’habitatge o pensar estratègies contra l’atur femení i la precarietat.

Per a Castelló en Moviment, aquests dos estudis haurien de formar part indispensable d’un Pla Director d’Inclusió Social, que ha de marcar les directrius per a una estratègia integral contra l’exclusió social i la precarietat, agreujades amb la crisi d’un model de creixement obsolet.

«No podem ignorar aquest tipus de desigualtats, que es donen a la nostra ciutat com a qualsevol altra. A ciutats com Barcelona i Saragossa ja han començat a caminar en aquest sentit, amb la col·laboració de les associacions de la societat civil fa anys que treballen el tema» ha declarat Anna Peñalver.