Banner Municipalista
  • Més de 700 càrrecs públics de tot l’estat espanyol s’han adherit al Manifest d’Uviéu, el qual rebutja el deute il·legítim i les polítiques d’austeritat que han imposat els governs del PSOE i el PP.

Els regidors de Castelló en Moviment a l’Ajuntament de Castelló s’han sumat a aquesta iniciativa. Tal com es pot llegir al Manifest, l’agrupació electoral, amb aquesta adhesió, s’integra dins un front comú composat per centenars de càrrecs electes oposats al deute il·legítim i a les polítiques d’austeritat que impedeixen garantir drets, serveis de qualitat i la millora de les condicions de vida dels nostres pobles i ciutats.

A més a més, els regidors assemblearis també demanen la derogació de l’article 135 de la Constitució, i de les lleis que han desplegat l’aplicació normativa d’aquesta reforma constitucional: la Llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera, i la Llei de racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local.
El regidor de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, ha declarat que «el PP imposa als municipis el pagament del deute per sobre de les polítiques socials. Primer els bancs, després les persones, sembla la màxima del PP. Nosaltres ho veiem just al contrari: primer el poble».

L’objectiu és posar en l’agenda política i mediàtica la greu situació financera i social que travessen els municipis.

Els promotors del text, entre els quals es troben agrupacions electorals municipals i moviments socials, han detallat que l’objectiu és posar en l’agenda política i mediàtica la greu situació financera i social que travessen els municipis a causa del pagament d’un deute que recau sobre els Ajuntaments i la impossibilitat de fer polítiques socials o d’inversió a causa de les restriccions imposades pel govern central.

Aquest Manifest es va llançar el passat 19 d’octubre, com un primer pas per a coordinar un treball entre municipis que avance cap a l’impagament del deute, la realització d’auditories amb implicació ciutadana i acabar amb les polítiques d’austeritat imposades pel Govern central. Entre els signants es troben més de 25 alcaldes i alcaldesses, eurodiputats, i centenars de regidors.