Port Serrallo
  • Els regidors de la formació municipalista es reuneixen amb els presidents de les associacions veïnals.

L’impacte social del futur accés ferroviari al Port de Castelló sobre el sud del municipi està entre les preocupacions que contempla l’agenda política de Castelló en Moviment. Els darrers moviments de l’Autoritat Portuària, la qual va anunciar la redacció del projecte constructiu assumint part del cost, ha provocat que l’agrupació electoral prioritze en el seu treball la conveniència del traçat d’aquesta infraestructura.

El regidor Xavi del Señor ha explicat que «hem compartit en una reunió amb les diferents associacions veïnals dels barris del sud la nostra preocupació per l’impacte que pot tindre aquesta infraestructura sobre la seua població». A més, el portaveu dels municipalistes ha informat que «també ens volem reunir amb el president de PortCastelló per abordar aquesta qüestió. Es proposa una cicatriu que perjudicarà la connexió natural dels pobles de Castelló i Almassora, augmentant la vulnerabilitat d’uns barris que ja tenen greus dificultats d’integració en la resta de la ciutat».

Es proposa una cicatriu que perjudicarà la connexió natural dels pobles de Castelló i Almassora, augmentant la vulnerabilitat d’uns barris del sud.

Alhora, Del Señor ha apuntat que «el ministeri ha encetat un nou estudi pel desdoblament de la plataforma actual i alternatives a l’AVE, ajornant el projecte constructiu del corredor mediterrani. El projecte del PortCastelló podria nàixer obsoleta hipotecant la configuracio del nostre territori i la capacitat competitiva del port».

Actualment hi ha en redacció el nou Pla General de Castelló i el Pla d’Acció Territorial de l’Àrea Funcional de Castelló. Xavi del Señor valora que «no s’està atenent a què just ara estan en marxa aquests estudis fonamentals per al nostre territori». El regidor afegeix que «cal planificar des de la integració territorial i social d’aquests barris».