Reunió Unió
  • El regidor, Xavi del Señor, explica que es tracta de l’aposta estratègica de Castelló en Moviment per articular un model de ciutat basat en el valor ecològic i agrari de Castelló.

Els regidors de la formació assembleària han celebrat una reunió amb els representants de la Unió de Llauradors. Aquesta trobada forma part de la ronda de reunions de Castelló en Moviment amb diferents entitats vinculades al sector agrari per a abordar la proposta de Parc Agrari per al terme de Castelló de la Plana.

La Unió de Llauradors és una organització professional agrària arrelada al camp valencià. El portaveu de l’agrupació electoral, Xavi del Señor, ha explicat que «hem posat en comú la possibilitat d’un nou parc agrari a Castelló amb el principal sindicat d’aquest sector. Es tracta de preservar terrenys i establir programes per millorar el seu potencial agrari i natural. Es tracta de l’aposta estratègica de Castelló en Moviment per articular un model de ciutat basat en el valor ecològic de Castelló».

Els municipalistes també s’ha reunit en la Cooperativa Hort de Manyano i ben aviat es reuniran amb el secretari autonòmic d’ocupació per abordar la relació del Parc agrari amb les polítiques actives d’ocupació. Del Señor ha detallat que «volem treballar combinant les necessitats dels professionals del sector agrari alhora que preservem l’entorn de la nostra ciutat. Volem teixir aliances al voltant de les propostes de polítiques públiques centrals per al que queda de legislatura». El parc agrari forma part del paquet de mesures mediambientals del Pla Vila Verda, algunes de les quals es van pressupostar per a l’any en curs.

A més a més, la reunió ha abordat altres qüestions com els Bancs de Terres, el projecte de Llei d’Estructures Agràries actualment en tramitació a les Corts Valencianes, la Llei de l’Horta de València, les ajudes per a nous llauradors, etc. Del Señor explica que «hem fet una posada en comú de la situació dels professionals agraris a Castelló i acordat seguir en contacte amb les novetats del Parc Agrari de Castelló».