- CseM recorda que la posició del PP i el PSOE en Brussel·les ha obert la porta a l’entrada en Europa de la taronja sud-africana.
- Els municipalistes alerten que es volen ratificar nous acords comercials que perjudiquen els interessos de l’economia local.
Arran de la presentació en Castelló de la Plataforma per la Dignitat dels Llauradors el portaveu de Castelló en Moviment ha recordat les votacions en Brussel·les que han facilitat l’entrada en Europa de la taronja sud-africana.
Xavi del Señor fa referència a l’acord batejat com a «Associació Econòmica entre la Unió Europea i els Estats de l’Àfrica Meridional», el qual amplia del 15 d’octubre al 30 de novembre la importació de cítrics d’origen sud-africà, i, contempla la progressiva disminució dels aranzels fins a la seua desaparició en 2025.
L’associació Econòmica entre la Unió Europea i els Estats de l’Àfrica Meridional contempla la progressiva disminució dels aranzels fins a la seua desaparició en 2025.
El portaveu de la formació municipalista ha indicat que «el PP i el PSOE són culpables, per les seues votacions en la seu de la Unió Europea, de la greu crisi dels cítrics del camp valencià». Del Señor ha ratificat la campanya de la Unió de Llauradors, en la qual acusaven de «traïdors» els eurodiputats que amb la seua posició van obrir la porta a la taronja sud-africana. Segons la Unió de Llauradors, l’última campanya ha comportat unes pèrdues de 75 milions d’euros en les comarques de Castelló, i, 131 milions en tot el territori valencià.
De què ens valen les paraules de suport de la Gran Coalició en Castelló si després en Brussel·les voten en contra dels nostres interessos?
A més, des de Castelló en Moviment han alertat d’un nou tractat amb «conseqüències igual de nefastes per al camp valencià i l’economia local». En concret es refereixen a l’acord comercial amb Canadà, batejat amb l’acrònim anglés CETA. Del Señor, ha explicat que «afecta per exemple a productes valencians com la carxofa de Benicarló, els cítrics o l’oli valencià». Del Señor es refereix a un dels apartats més controvertits del CETA, el qual permet que les empreses canadenques venguen productes plagiant aquestes denominacions.
«De què ens valen les paraules de suport de la Gran Coalició en Castelló si després en Brussel·les voten en contra dels nostres interessos?» es pregunta el portaveu de la formació assembleària.