Remunicipalitzar
  • Proposem que en les noves adjudicacions municipals se subrogue al personal per a garantir l’estabilitat laboral de les plantilles dels serveis municipals.

Una de les majors preocupacions de la formació assembleària en el consistori municipal és la situació laboral del personal que exerceix les seues funcions en serveis municipals privatitzats. La regidora de Castelló en Moviment, Anna Peñalver, ha declarat que es topen amb «una reiterada manca d’interés per part de l’equip de govern que ens preocupa enormement. Les condicions de treball de centenars de persones que desenvolupen competències municipals des de serveis privatitzats no es poden desatendre». Peñalver ha indicat que aquesta setmana han posat sobre la taula la subrogació del personal en les noves adjudicacions del consistori, una reivindicació de l’agrupació electoral que segueix sense resposta per part de l’equip de govern, segons informa la regidora.

Les condicions de treball de centenars de persones que desenvolupen competències municipals des de serveis privatitzats no es poden desatendre.

L’Ajuntament de Castelló gestiona mitjançant diferents empreses privades un gran nombre dels serveis que, tal com estipula la Llei de Règim Local, ha de prestar obligatòriament. És el cas, entre d’altres, de l’enllumenat públic, el transport públic, o la recollida de residus i la neteja viària. Castelló en Moviment proposa la remunicipalització d’aquests serveis, però, després de 2 anys de legislatura encara no s’han fet passos en aquesta direcció.

S’ha convertit en habitual «la temporalitat, la precarietat, i els contractes fem, com a relacions laborals emparades per aquest Ajuntament»

Per a la regidora Peñalver, si l’equip de govern no pose tota la carn en la graella en l’àmbit de la municipalització, «almenys no deuria normalitzar aquesta manca de control municipal sobre les condicions de treball d’aquest personal», i, afegeix que s’ha convertit en habitual «la temporalitat, la precarietat, i els contractes fem, com a relacions laborals emparades per aquest Ajuntament». En esta conjuntura, acceptar la proposta dels municipalistes comporta la continuïtat de les plantilles en les següents adjudicacions, «el qual garantiria l’estabilitat laboral, i transmetria tranquil·litat a centenars de famílies que viuen amb incertesa cada nova licitació» assenyala Peñalver.

Finalment la regidora ha recordat que el gener ja es van interessar pel mecanisme que utilitza l’Ajuntament per a controlar el compliment en matèria de personal de les empreses adjudicatàries de serveis municipals. Peñalver fa referència als plecs dels contractes de l’Ajuntament amb aquestes empreses, en els quals és freqüent establir quantes persones han de cobrir aquests serveis. «Desgraciadament vam constatar que no hi ha cap control sobre aquestes matèries» s’ha lamentat Peñalver.